Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Veresegyházi KEF

 A VERESEGYHÁZI KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM ÚJ WEBOLDALA MEGTEKINTHETŐ: ITT

Ebben a menüpontban tervezünk összegyűjteni minden olyan cikket, hírt, illetve weboldal hivatkozást, amely a Veresegyházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal foglalkozik.

Amennyiben Önnek is van a témával kapcsolatos információja,
kérjük, ossza meg velünk!
Veresegyházi Polgárőr Egyesület elérhetőségeit ide kattintva érheti el!

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) rövid bemutatása:
A Nemzeti Drogmegelőzési Intézet fő tevékenységei közé tartozik az országban működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok szakmai és szervezeti munkájának támogatása, a velük való folyamatos kapcsolattartás, és a számukra nyújtott tanácsadás. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF) olyan helyi szintű szakmai konzultációs munkacsoportok, melyeket a helyi önkormányzatok elkötelezettsége, a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi szakmai összefogás, valamint minisztériumi pályázati támogatás hívott életre.
Magyarországon közel 90 KEF működik városi, kerületi, kistérségi, megyei, illetve regionális hatáskörrel. A KEF-ek feladata, hogy összehangolják a drogprobléma visszaszorításban szerepet játszó négy alappillér – a közösség és együttműködés, a megelőzés, a gyógyítás és rehabilitáció, valamint a kínálatcsökkentés – intézményeinek munkáját. Ennek érdekében a KEF-ek a lokális helyzetfelmérés eredményeire támaszkodva helyi stratégiát dolgoznak ki a kábítószer-probléma visszaszorítására. Egységes szakmai és módszertani szemléletmód megvalósítására törekednek, továbbá arra, hogy összehangolják és ésszerűsítsék a helyi szinten zajló kábítószer-fogyasztást megelőző, valamint kezelő tevékenységeket. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tagjai a drogprobléma kezelésben fontos szerepet játszó állami, önkormányzati, civil és egyházi szervezetek képviselői.

Forrás: A fenti bekezdés részlet Szalontai Boldizsár: Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Veresegyház városban c. előterjesztéséből

Programok  és események a VKEF szervezésében:

- 2012. június 24. Városi rendezvény a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából
A rendezvény plakátja megtekinthető: itt

- VKEF logo és szlogen - Pályázati felhívás!

- 2012. április 03. Dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológiai osztályvezető előadása

KEF gyűlések Veresegyházon:

 Online cikkek a Veresegyházi Kábítószer Egyeztető Fórum megalakulásáról:

 

 
 

 

Profilkép


KépgalériaArchívum

Naptár
<< Június / 2020 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 108388
Hónap: 2991
Nap: 68